Het ontwerp van de Citroën C3 stamt van Donato Coco (geb. 1956 in Foggia, Italy), tegenwoordig Chief Designer bij Ferrari. Donato Coco is ook als designer terug te vinden bij Lotus. Hij studeerde architectuur in Besançon (France) en behaalde een “masters degree” in voertuigontwerpen aan de Royal College of Art in London. Hij was hoofd van het Citroën ontwerpteam van 1999 tot 2006.

De C3 is gebaseerd op het prototype “Lumière”, en volgens sommigen is het lijnenspel deels gebaseerd op de 2CV. Er komen typische “eigenwijze” Citroën kenmerken in terug.

De Citroën C3 staat vaak in de schaduw van de sterkere merken in dit segment. Dat is niet terecht! Het is kwalitatief een véél betere auto dan vaak wordt gedacht. De Citroën C3 is in de dieseluitvoering het antwoord op de vraag naar een kleiner model diesel zonder veel in ruimte en comfort in te leveren. Met veel ruimte en prettige rijeigenschappen maakt dat ‘m juist tot een aanrader in deze klasse. Het uiterlijk is gewoon geslaagd en elegant in al zijn eenvoud.

Op de lesauto staat het dakbord van Muto Reclamebureau te Utrecht met daarboven de witte ‘ L ‘-aanduiding die zowel naar voor als achter goed zichtbaar is. Op het zwarte vlak is aan de voorzijde de achternaam van rijschoolhoudster Willeke Meerburg prominent zichtbaar. Op de achterzijde staan telefoon- en internetgegevens van de rijschool.

De instructeursplaats is voorzien van een PEHEJA 3 -pedaals dubbele bediening, gemonteerd door DAAD autoaanpassingen te Zwolle. De voorstoelen zijn beide voor/achter maar ook in hoogte verstelbaar. Dit zorgt voor nóg meer comfort op de werkplek van de instructeur.

Het periodiek preventief en het correctief onderhoud wordt verzorgd door Autobedrijf Bartelds in Heerde; een vertrouwd adres voor iedere auto!